Miljøprisen


Byggeriets Miljøpris gives til dokumenteret bæredygtige produkter eller løsninger, der opfylder et eller flere af nedenstående krav:
- Produkter, der kan genanvendes eller er produceret af genanvendt materiale.
- Dokumenteret markant reduktion af produktets miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse.
- Produkter, der bidrager til et bedre indeklima.
- Produkter, der bidrager til et bedre arbejdsmiljø.

Virksomheder, der har:
Iværksat en miljøstrategi og/eller Iværksat en arbejdsmiljøstrategi


Tidligere vindere:


2016 – iTOOLS I/S

Miljøprisen gik til iTOOLS for deres CleanSpace-turbomaske, hvis ergonomiske design uden ledninger og slanger forbedrer komforten for brugerne og giver dem total bevægelsesfrihed. Støv og skadelige stoffer er en stor udfordring for byggeriet. Indånding er den primære eksponeringsvej for giftige og skadelige stoffer på arbejdspladsen. Det innovative design samt den åndedrætsaktiverede, lydsvage motor giver håndværkerne en komfortabel beskyttelse mod støv, gasser og dampe.


2014 – Saint-Gobain Gyproc A/S

Saint-Gobain Gyproc lancerede i september 2013 den første gipsplade, Gyproc Ergolite, som vejer under 15 kg. Gyproc Ergolite er baseret på en ny innovativ letvægtsteknologi. Pladen vejer 25 % mindre end en standard gipsplade og fremmer med den reducerede vægt arbejdsmiljøet for montørerne, personalet i trælasterne og andre, som løfter gipsplader.


2012 – Alfix A/S

Alfix har igennem 10 år opbygget en miljø- og arbejdsmiljøstrategi, hvor de så vidt muligt tænker miljø ind i alle processer, produktion og produkter. Alfix arbejder for, og har opnået resultater, i forhold til et ansvarligt arbejdsmiljø for medarbejdere, kunder og slutbrugere. Arbejdsmiljøet har en central plads i Alfix´ produkters egenskaber, herunder forhold som håndtering, ergonomi og bortskaffelse. Miljø- og arbejdsmiljøstrategien kommer til udtryk i alle led i virksomheden.


2010 – Troldtekt A/S

Troldtekt Akustik har opnået PEFC-certificering og kan dokumentere bæredygtig skovdrift, minimal miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt indeklimamærkning og bidrager dermed til et bedre miljø i hele produktets livscyklus. Produktet kan genanvendes, og 95 pct. af energien til produktionen kommer fra CO2-neutralt brændsel.