Byggerimessen

Flere håndværkere søger rådgivning om bæredygtighed


Stigende interesse og krav inden for bæredygtighed stiller nye krav til byggeriet. Det oplever man hos landets byggecentre, hvor flere udførende håndværkere efterspørger rådgivning om systemer, løsninger og produkter, der kan gøre byggeriet grønnere.

 

I 2019 blev der igangsat byggeprojekter for 100 mia. kr., og året bar præg af stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og løsninger i de danske byggecentre.

 

”Der er et større pres fra bygherrer om, at håndværkere har den nyeste viden om løsninger og innovative produkter, der kan gøre byggeriet bæredygtigt. Men for den enkelte håndværker kan det i en presset hverdag være tidskrævende at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Derfor er professionel rådgivning blevet et endnu vigtigere konkurrenceparameter for at kunne imødekomme omverdens krav til grønne løsninger,” siger Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre.

 

Den stigende efterspørgsel på professionel rådgivning oplever man i landets byggecentre, hvor viden om nye, innovative løsninger de seneste år er blevet en topprioritet.

 

”Byggeriet tænker grønt, og vi oplever markant flere håndværkere, som det seneste år er begyndt at efterspørge rådgivning inden for bæredygtighed. Det stiller nogle helt nye krav til byggecentrene, hvor rådgivning ikke længere udelukkende er på produktniveau. Nu rådgives der på hele byggesituationen, så kunderne kan træffe valg, som er grønnere og mindsker det samlede ressourceforbrug,” siger Palle Thomsen.

 

For at øge kendskabet til bæredygtighed i byggeriet hos de udførende håndværkere og kunderådgiverne i byggecentrene har Brancheforeningen Danske Byggecentre været med til at udarbejde guiden Vælg Bæredygtigt, som er fem principper for, hvordan der træffes mere bevidste valg af byggematerialer. Læs mere om Vælg Bæredygtigt på  vælgbæredygtigt.dk eller download appen af samme navn.

 

Boom i grønne løsninger på BYGGERI’20

Det skærpede fokus på grønt byggeri kommer også til udtryk på den kommende BYGGERI-messe den 10.-13. marts i Fredericia, hvor godt 300 producenter og leverandører vil præsentere de sidste nye løsninger til kommende byggeopgaver.

 

”Innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen – og det afspejler BYGGERI’20. Udstillerne satser virkelig på miljø- og klimainnovation, der kan være med til at løfte den grønne omstilling. Messen bliver derfor omdrejningspunkt for de nyeste tendenser og stedet, hvor fremtidens materialer kan opleves. BYGGERI’20 skaber et rum for, at viden og erfaringer udveksles blandt producenter, leverandører og de udførende i byggeriet, så alle bliver klædt bedre på fagligt til en grønnere fremtid,” siger Palle Thomsen.

 

Brancheforeningen Danske Byggecentre, der arrangerer BYGGERI’20, oplyser, at messen er tæt på udsolgt og tegner til at blive en lige så stor succes som i 2018, hvor messen blev besøgt af flere end 26.000 fagfolk, herunder arkitekter, ingeniører, bygherrer, entreprenører, håndværkere, byggecentre m.fl.

 

Messekataloget for BYGGERI’20 kan downloades med appen ”BYGGERI-messen” på Google Play og App Store. Her kan du finde en liste over BYGGERI-messens udstillere, læse om produkter, finde rundt på BYGGERI’20 via haloversigten, finde information om klimapriserne, events mv.

 

Om BYGGERI’20: 

BYGGERI’20 afholdes den 10.-13. marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30-17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.

  

For yderligere information, kontakt

Pressechef, Claus Bendsen, tlf. 20 26 32 96

Adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, tlf. 45 80 78 77