Byggerimessen

10 år med Klimapriser


Klimapriserne har været uddelt siden 2010 og har hvert år tiltrukket innovative og initiativrige virksomheder og produkter. Klimapriserne har i høj grad medvirket til et stadigt stigende fokus på klima, energi og miljø i byggeriet og er resulteret i udvikling af produkter og materialer, der skubber byggeriet i en mere klimavenlig retning.

Det oplever vi hos Danske Byggecentre, og det fejrer vi med Byggeriets Klimapriser. Som noget nyt uddeler vi i år Byggeriets Arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

Formålet med Byggeriets Klimapriser er at øge kendskabet og fremme udviklingen af grønne og innovative byggevarer. Tidligere vindere har oplevet stor interesse og efterspørgsel på deres materialer og grønne bygningsløsninger og har således været med til at præge deres respektive forretningsområder og dansk byggeri i en grønnere retning.

Interessen for at komme i betragtning som én af de nominerede har været høj, og de mange kvalificerede ansøgninger tegner ifølge Palle Thomsen godt for byggeriets fremtidige løsninger og produkter.

Den store opbakning til priserne tager vi som et udtryk for, at flere har fået øjnene op for grønt og bæredygtigt byggeri som et vigtigt forretningsområde i fremtiden. Rekordmange firmaer har i år ansøgt om at blive nomineret i de fire kategorier. Og de gode idéer og løsninger er mange. Vi er endt med et stærkt felt med innovationer og løsninger på et meget højt niveau. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år”, siger adm. direktør Palle Thomsen.

Klimapriserne en del af en større indsats
Klimapriserne er et eksempel på en del af en større indsats, hvor vi i Danske Byggecentre forsøger at bevæge byggebranchen mod den grønne omstilling og en reduceret klimabelastning. Et andet eksempel på vores indsats er Bygdok.dk.

Bygdok.dk er lanceret for at levere den dokumentation af byggematerialer, som branchen efterspørger. Det er bredt anerkendt blandt fagfolk, byggeriets parter og politikere, at bl.a. energiindholdet i byggematerialer vil spille en større rolle, når vi i fremtiden planlægger og bygger bæredygtigt.

Dokumentation på byggematerialers indhold og klimabelastning vil være af afgørende betydning, da man ikke kan reducere byggeriets CO2 med 70%, hvis man ikke kender til byggematerialernes indhold og klimabelastning.

Derfor udviklede vi BygDok.dk. Bygdok.dk er udviklet for at samle al denne dokumentation ét sted, så byggeriets parter nemt, hurtigt og billigt kan finde det.

Klimapriserne og Bygdok.dk er begge små, men betydningsfulde, tiltag i arbejdet med at reducere byggebranchens klimabelastning. Arbejdet med at reducere byggebranchens CO2-udledning med 70% vil uden tvivl kræve en kæmpe omvæltning af branchen, og her vil innovation spille en afgørende rolle.

Vi ved alle, at byggeriet står foran et stort arbejde med at reducere sit klimaaftryk. Her vil innovation være en vigtig driver, og derfor hædrer vi de mest innovative virksomheder og produkter med Klimapriserne. Samtidig med at Bygdok.dk gør det muligt for producenter at konkurrere på byggematerialernes dokumenterede egenskaber. Det tror jeg gør en forskel”, udtaler Palle Thomsen.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk