Miljøprisen

Vinderne af Byggeriets Klimapriser 2018
Produkt

Kronospan ApS: Novopan Klimagulv

Novopan Klimagulv er en ny 25 mm sporet undergulvsplade med fræsede spor til 20 mm varmeslanger til vandbaseret gulvvarme. Novopan Klimagulv er det eneste undergulv til gulvvarme i Skandinavien, der har opnået Svanemærket primært pga. de anvendte råvarer er CO2-neutrale og virksomhedens vægt på cirkulær økonomi i produktionen. Mindst 70% af råvarerne til pladeproduktionen er genanvendt træffald. De resterende 30% af råvarerne er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.

Produkt

WOOD STEP A/S:
Loftstrappeløsning med unik isoleringsevne og tæthed

Denne trappeløsning reducerer problemer med kuldebroer og træk. Navnene på løsningen er POLAR-STEP og POLAR TOPKARM. Det er en topisoleret loftstrappe med 87 mm front samt toplem i tagrummet også med 87 mm front, hvilket har sikret en testet u-værdi på kun 0,37. Konstruktionen imødekommer de øgede tæthedskrav i BR2020. 100% PEFC certificeret.

Strategi

Komproment

Komproment har iværksat en miljøstrategi, de har udviklet facadeprodukter med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, og de arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle certificeringer. Forudsætninger for CtC certifisering er, at produkterne er udviklet til adskillelse, samt at der ikke indgår skadelige stoffer i produkterne. 5 produkter er certificeret på sølv niveau. Med facaderne leveres en "sort boks" med materialeoplysninger, således at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og indgå i det cirkulære byggeri.

H+H Danmark A/S: H+H ERGO montagelift

H+H ERGO vandt i 2017 Patent Nords innovationspris for "på innovativ vis at kombinere øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø" og for liftens betydning for arbejdsmiljøet. H+H tænker sikkerhed og arbejdsmiljø helt ud i sidste led af værdikæden. Der er udtaget tre patenter på H+H ERGO. Det seneste er et krydslasersystem, som skal lette arbejdet med montagen yderligere, og som vil blive præsenteret på BYGGERI’18.