Indlægsholdere: Lektor Torben Valdbjørn Rasmussen, Aalborg Universitet og Adjunkt Jess Grotum Nielsen, VIA University College

På dette seminar vil vi have fokus på, hvad der kræves for at fremstille tilstrækkelig god teknisk dokumentation for nye biobaserede konstruktioner og materialer med hensyn til fugt og brand. Det er en udfordring, at disse tilsyneladende ens materialer kan have meget forskellige egenskaber med hensyn til, hvor let fugt transporteres gennem dem, og hvor meget fugt der kan lagres i materialet.  Med hensyn til brandegenskaber, så afhænger de af sammensætningen af materialer hele vejen gennem konstruktionen.

Vi vil også komme ind på at en omstilling mod mere biobaserede materialer er en nødvendighed, ikke kun af klimahensyn, men fordi de traditionelle materialer er en knap og snart brugt ressource, mens biobaserede materialer kan dyrkes på marken og i skoven og derfor er vedvarende.

Om VIGOT-projektet

Det er nødvendigt med en bæredygtig omstilling af byggeriet i Danmark. Branchen skal opfylde myndighedernes gradvist skærpede CO2-krav, anvende flere biobaserede materialer, og samtidig skal nye bygninger kunne fungere i fremtidens klima. I projektet VIGOT udvikler vi ny undervisning til erhvervsskolernes tømreruddannelser inden for bygningsfysikken og det at bygge med biobaserede materialer for at fremme denne udvikling. Målet er at tømrerne får handlingskompetencer til at medvirke i udviklingen af en ny, biobaseret byggeskik. 

VIGOT-projektet løber 2023-2026 og er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Aalborg Universitet BUILD, VIA University College og Erhvervsskolernes Videnscenter for Håndværk & Bæredygtighed. Desuden deltager Københavns Professionshøjskole. Novo Nordisk fonden støtter projektet med knap 5.4 millioner kr.

Tilmelding

Seminaret foregår onsdag den 19. marts kl. 13.00 i Luftrummet, 1. sal i konferencecentret.
Tilmeld dig her.

BYGGERI'25 18. - 21. marts 2025 i MESSE C, Fredericia.  

Tilmeld dig messen her

.