Vinderne af Byggeriets Klimapriser 2022

Produkt

Aalborg Portland A/S: FUTURECEM®

FUTURECEM er en helt ny cementtype, som er udviklet med det primære formål at reducere udledningen af CO2. Det er en kompositcement, der udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller til at give markante CO2-reduktioner ved fremstillingen af cementen.

Stort tillykke!

Produkt

ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark: PULSE

PULSE løsningen giver forbrugeren alle de features, man forventer af et moderne digitalt låsesystem, helt uden at sætte et kontinuerligt CO2-aftryk gennem brugen af batterier og strøm.

Stort tillykke!

Strategi

Alfix A/S

Siden 2000 har virksomheden haft særlig fokus på miljø og arbejdsmiljø. 60 nye EPD'er kommet til, FNs verdensmål er blevet en aktiv del af vækststrategien, og fabrikken udvides med et nyt og DGNB-certificeret distributionscenter.

Herudover skal det nævnes, at Alfix ligeledes er nomineret for produktet:

Alfix ProFix Plus. Fliseklæberen har et reduceret CO2-aftryk på 27%, og det samlede reducerede klimaaftryk understøttes af en ny type emballage baseret på FSC certificeret papir og plastfolie af genanvendt plast.

Stort tillykke!

Produkt

BMI Group Danmark: Betontagstenen B&C 30 Ergo fra BMI Monier

Betontagstenen B&C 30 Ergo fra BMI Monier udmærker sig særligt ved sin lave vægt. Tagstenen vejer 30 kg pr. m2, hvilket er 10 kg mindre end den klassiske B&C-betontagsten. Med udviklingen af B&C 30 Ergo er der sat fokus på et bedre arbejdsmiljø, da tunge løft samt risikoen for arbejdsulykker er formindsket betydeligt for medarbejderne.

Stort tillykke!