Renoverprisen på BYGGERI’25 i Fredericia
Cirkulær fremtid: Hvordan kan vi genbruge bygninger, bygningsdele og byggematerialer i fremtidens byggeri?
I samarbejde med BYGGERI’25 og Danske Byggecentre inviterer Renoverprisen til paneldebat på BYGGERI’25.
Med korte vidensoplæg efterfulgt af en paneldebat, undersøger vi, hvilke gevinster og udfordringer der er ved at anvende genbrugte byggeelementer og byggematerialer i dag. Vi ser eksempler på renoveringsprojekter udført med en høj grad af genbrugte eller biogene byggematerialer, og hører om deres erfaringer og udfordringer med at finde nye løsninger og tilgængelige genanvendte produkter på markedet. Vi får et indblik i den nyeste udvikling inden for dokumentation af genbrugte bygningsdele og biogene materialer. Og så debatterer vi, hvordan disse byggematerialer kan standardiseres og gøres tilgængelige i landets byggecentre for de mange - bygherrer, entreprenører og håndværkere – som ønsker et bæredygtigt alternativ til mere traditionelle og nyproducerede byggematerialer.
Til Renoverprisens paneldebat på BYGGERI’25 i MESSE C den 20. marts 2025, kan du komme tættere på ETA Danmark, der sammen med Dansk Standard, udvikler redskaber til at levere den nødvendige dokumentation, der skal til for at anvende genbrugte, biogene og innovative byggematerialer i byggeriet.
Og så kan du møde de to renoveringsprojekter der blev præmieret i 2024 som hhv. vinder af Renoverprisen 2024 og vinder af Specialprisen 2024. Du får mulighed for at møde:
• Søren Tscherning, Ejer og Adm. Direktør, Tscherning
Søren Tscherning fortæller om ambitionerne bag og erfaringerne med deres cirkulære renovering af en uopvarmet lagerhal til virksomhedens nye hovedkvarter med kontorer, mødelokaler og kantine. Renoveringen af Tscherninghuset og de 1700 m2 som huset består af, er gennemført med knap 90% genbrugs- og genanvendte materialer. Tscherningshuset vandt Renoverprisen 2024.
• Berit Juhler Gredal, Bygherre og ejer, Lydninge Aagaard
Berit Juhler Gredal fra Lydinge Aagaard fortæller om sine erfaringer med renoveringen af deres historiske gård.
Ved hjælp af naturlige materialer har de renoveret gården, så den i dag lever op til moderne standarder. I renoveringen er der brugt lerpuds og lerplader i stedet for gipsplader. Træfiber og papiruld til isolering fremfor mineraluld. Kalk- og lindoliemaling fremfor plasticmaling. Kalkmørtel fremfor cementmørtel. Kernetræ fremfor trykimprægneret træ. Berit fortæller bl.a. om hvordan de som husejere og udførende har indhentet og arbejdet med de biogene byggematerialer, og hvordan de har forenet gamle håndværksmetoder og nye biogene produkter i en nutidig renovering af et historisk hus. Lydinge Aagaard vandt Specialprisen i 2024.
• Peter Glob, Markedschef, ETA-Danmark A/S
Der er brug for standarder, som kan hjælpe med at dokumentere de genbrugte, biogene og innovative byggematerialers egenskaber, så de kan anvendes i fremtidens bygge- og renoveringsprojekter. Dansk Standard og ETA-Danmark arbejder i øjeblikket på flere publikationer sammen med en række aktører fra branchen, som skal hjælpe byggeriet med at understøtte genbrug af eksisterende materialer og arbejde med alternative materialer. Peter Glob giver et indblik i den nyeste udvikling indenfor feltet.
Hvem står bag
Renoverprisen, stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond, afholder løbende netværksarrangementer, der inviterer branchen til at mødes om renovering og den eksempelværdi, som findes blandt andet i de indstillede projekter til Renoverprisen. Til Renoverprisens talk på BYGGERI’25 vil der være korte oplæg og en fælles panelsamtale med de tre oplægsholdere. Anne-Mette Hjøllund fra Renoverprisens Sekretariat er moderator.
Program
11.00Velkommen til Renoverprisens netværksarrangement på BYGGERI’25.
Intro til tema og oplægsholdere v. moderator Anne-Mette Hjøllund, Renoverpris sekretariatet.
11.05Korte oplæg v. hver oplægsholder
• Søren Tscherning, Ejer og Adm. Direktør, Tscherning
• Berit Juhler Gredal, Bygherre og ejer, Lydninge Aagaard
• Peter Glob, Markedschef, ETA-Danmark A/S
11.50Fælles panelsamtale med oplægsholderne inkl. spørgsmål fra salen (10 min)
12.00Tak for i dag
Hvor
Arrangementet finder sted i Luftrummet, 1. sal i konferencecentret i MESSE C, Vestre Ringvej 101. 7000 Fredericia.
Hvornår
Torsdag den 20. marts 2025, 11.00-12.00
Tilmelding
Arrangementet er gratis og alle er velkomne, men det kræver tilmelding. Tilmeld dig her.
Det er gratis at besøge BYGGERI’25, man skal blot registrere sig. Tilmeld dig BYGGERI’25 her.